HIZMA KASABASINDA BIÇAKLI DİRENİŞ EYLEMİ

Bir yahudi yerleşimci bugün (3 Mart Perşembe) sabah, işgal altındaki Kudüs'ün kuzeydoğusunda yer alan Hızma kasabasında gerçekleştirilen bıçaklı eylemde yaralandı.  

Görüntülenme: 1064 Tarih: 03 Mart 2022 19:40
HIZMA KASABASINDA BIÇAKLI DİRENİŞ EYLEMİ

Siyonistlere ait Walla haber sitesinin yayınladığı habere göre, bir Filistinli 40 yaşlarında bir yahudi yerleşimciye kesici bir aletle saldırdı ve onu boynundan yaraladı. 

Haberde, yaralanan yerleşimcinin Kudüs'teki Shaare Zedek Sağlık Merkezi'ne nakledildiği ve durumunun orta olduğu belirtildi. 

İşgal güçlerinin, eylemi gerçekleştirdikten sonra kaçmayı başaran eylemciyi ele geçirebilmek için bölgede geniş çaplı arama çalışmaları başlattıkları bildirildi. 

Walla haber sitesindeki haberde, bu kişinin dün bir yerleşimcinin bedeninin üst kısmından yaralanmasına neden olan bıçaklı eylemi gerçekleştiren kişi olduğu iddia edildi.

Haberde aynı zamanda bu eylemin aynı bölgede 24 saat içinde gerçekleştirilen ikinci bıçaklı eylem olduğuna dikkat çekildi. 

İsrail işgal güçleri dün Hızma kasabasında Filistinlilere ait 10 ticari tesisi dün ikinci kez yıkmıştı. İşgalciler, araba bakım ve tamir atölyeleri olarak kullanılan bu ticari tesisleri iki ay önce yıkmış, sahipleri yeniden kurmuş ve işgal güçleri dün tekrar yıkmışlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar