İSMAİL HENİYYE'DEN BULDUĞU KANSER İLACINA PATENT ALAN HANIM DOKTORA TEBRİK

 

Görüntülenme: 962 Tarih: 04 Mart 2022 03:38
İSMAİL HENİYYE'DEN BULDUĞU KANSER  İLACINA PATENT ALAN HANIM DOKTORA TEBRİK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah şehrinin ahalisinden olan bayan araştırmacı ve doktora öğrencisi Bera Abdullah Ebu Asakir'i, pankreas kanserinin tedavisi için geliştirdiği ilacı İspanya'nın Barselona Üniversitesi'nde kaydettirerek patent almasından dolayı tebrik etti. 

İlacın pankreas kanserinin ortaya çıkmasına ve yayılmasına sebep olan proteini etkisiz hale getirme ve yayılmasını önleme konusunda %80 oranında başarılı olduğu ve herhangi bir yan etkisinin de bulunmadığı ifade edildi. 

Heniyye, Ebu Asakir'le yaptığı telefon görüşmesinde kendisinin başarısıyla iftihar ettiklerini, bu başarının Filistin halkı adına tüm insanlığa verilen üstün bir hizmet ve çağın hastalığının önüne geçme konusunda çok anlamlı bir katkı olduğunu vurguladı. 

Heniyye, mezun olduğu Gazze İslam Üniversitesi'nin de övünç kaynağı olan Bera Ebu Asakir'in doktorasını tamamlamasını ve bilim alanında yeni keşiflerini tescil ettirerek, insanlığa hizmet etmeye devam etmesini temenni ettiğini dile getirdi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar