ZİYAD ENNEHALE'DEN TÜM DİRENİŞ GRUPLARINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Siyonist düşmanla uzlaşma yanılsamasından vazgeçilmesi ve ulusal programın birleştirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 885 Tarih: 01 Mart 2022 18:43
ZİYAD ENNEHALE'DEN TÜM DİRENİŞ GRUPLARINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle Pazartesi günü ülkedeki tüm direniş gruplarını Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı savunmaya her zaman tam olarak hazır olmaya çağırdı.

Ziyad Nahle şu ifadelerde bulundu: 'Batı Şeria'daki evlerin yıkılması ve insanların öldürülmesi, düşmanla savaşmaktan ve direnişten bir an bile geri durmamamız gerektiğini hatırlatıyor.

Düşmanı her yerde meşgul etmek ve zayıflatmak her zamankinden daha gerekli hale geldi ve mücahitlerin Batı Şeria'daki eylemleri ve Siyonistlerle mücadeleleri kelimenin tam anlamıyla direniştir.'

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Filistin halkının Siyonist düşmana karşı seferber olmasını vurgulayarak şunları söyledi: 'Bu, İslami ve milli bir görevdir ve düşmana karşı savaşın doğası gereği gerçek bir ihtiyaçtır. Bu seferberlik siyasi ve sosyal gruplar arasında koalisyon ve işbirliğini gerektirmektedir.

Filistin halkı için ilerlemenin tek yolu direniş ve direnişe devam etmektir. Siyonist düşmanla uzlaşma yanılsamasından vazgeçilmeli ve Filistin halkının tarihi haklarını taahhüt eden ulusal programın birliği vurgulanmalıdır.

Bugün Filistin ve bölgedeki direniş her zamankinden daha güçlüdür. Düşmanın silahları farklı olsa da her zamankinden daha zayıftır. Bununla ilgili birçok kanıt bulunmaktadır.'

Bu bağlamda Filistin İslami Cihad Hareketinin Siyasi Büro üyesi Halid el-Bataş da şunları vurguladı: 'Filistin direnişi, işgal altındaki Kudüs şehrinin Şeyh Cerrah mahallesindeki Siyonist saldırılarına karşı eli kolu bağlı oturmayacaktır.

Gazze Şeridindeki Filistin Direnişi, gerekli olduğu takdirde Şeyh Cerrah'ta yaşanan etnik temizliğe yanıt olarak yeni bir savaş başlatacak güçtedir.

Düşman, Gazze'nin bombalanmasına meşruiyet kazandırmak için savaşı Gazze'ye taşırsa, direnişin savaşı bu rejimin derinliklerine taşıyabileceğini biliyor. Dolayısıyla direniş, Naftali Benet hükümetini devirecek ve ona Şeyh Cerrah'taki suç ve cinayetlerinin bedelini ödetecektir.'

El-Bataş, Arap ve İslam ümmetini Şeyh Cerrah halkına yönelik Yahudileştirme ve etnik temizliği durdurmaya çağırdı ve arabulucu taraflardan bölgedeki Siyonist eylemleri durdurmasını istedi.

rasthaber

Yorumlar