HAMAS: MESCİDİ AKSA'YI SAVUNMAK İSLAM ÜMMETİNİN SORUMLULUĞUNDADIR

 

Görüntülenme: 845 Tarih: 01 Mart 2022 19:04
HAMAS: MESCİDİ AKSA'YI SAVUNMAK İSLAM ÜMMETİNİN SORUMLULUĞUNDADIR

İsra ve mirac olayının yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyonist işgal rejimini, Mescidi Aksa'yı ve onun murabıtlarını hedef alan planlarında ve suçlarında, Kudüs'ü ve Kudüslüleri hedef alan ihlallerinde inatçılık yapma aptallığından dolayı uyardı. 

Hamas açıklamasında Mescidi Aksa'nın siyonist düşmanla karşı karşıya gelmenin adresi, onu savunmanın ve işgal kirinden temizlemenin de tüm Filistin halkının ve İslam ümmetinin sorumluluğu olduğunu vurguladı. 

Hamas açıklamasında, işgal yönetiminin Kudüs'te gerçekleştirdiği ihlallere karşı uluslararası alanda gösterilen duyarsızlığı ve sessizliği de sert bir şekilde eleştirdi. Bu arada Arap dünyasında, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi için yarış yapılmasının onun düşmanca tutumunu ve suçlarını daha da artırmasına yardımcı olduğuna dikkat çekti. 

Hamas açıklamasında, bütün bunlara rağmen işgal rejiminin Kudüs'ün ve Aksa'nın kimliğini değiştirme çabalarının boşuna olduğunu, oradaki tarihi gerçekleri değiştirmesinin mümkün olmadığını vurguladı. 

Açıklamada; "Kutsal Mescidi Aksa, Müslümanların inançlarından bir parça ve düşmanla karşı karşıya gelmenin adresidir. Düşmanın oranın bir karışı üzerinde bile meşruiyeti olmayacaktır ve varlığını sürdüremeyecektir." ifadesine yer verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar