GAZZE'DE DÜNYA KUDÜS HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Gazze bölgesindeki alim teşkilatları, kameri takvime göre Receb ayının son haftasına tekabül eden Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle, dün Kudüs davasıyla ilgili etkinliklerini başlattı. 

Görüntülenme: 917 Tarih: 25 Şubat 2022 12:41
GAZZE'DE DÜNYA KUDÜS HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Gazze'deki alim teşkilatları bütün İslam âleminin alimlerini de Kudüs ve Mescidi Aksa davasıyla ilgili üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye ve bunun için dünyanın her tarafında faaliyetler yapmaya davet etti. 

Gazze'deki alim teşkilatlarının sözcüsü yaptığı basın açıklamasında, ilim adamlarının Mescidi Aksa'ya ve Filistin'e destek için dünyanın her tarafında ön saflarda yer almaları ve çabalarını daha da artırmaları, ümmeti de bu davaya destek vermeye çağırmaları gerektiğini vurguladı. 

Sözcü açıklamasında, Kudüs'te bekçilik yapanların kararlı duruşlarına, zulme ve işgale başkaldıran mücahitlerin mücadelesine her yerde destek verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Sözcü bu arada, Filistinli alimlerin, İsrail işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin Allah'a, Resûlüne ve mü'minlere hıyanet, Allah düşmanlarıyla dostluk kurma olduğuna, bu yanlışta ısrar etmenin haram olduğuna ve hiçbir gerekçeyle bunun temize çıkarılamayacağına dair fetvalarına da dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar