LÜBNAN'DA ÇOK FAAL BİR MOSSAD AJANI YAKALANDI

 

Görüntülenme: 1174 Tarih: 25 Şubat 2022 18:46
LÜBNAN'DA ÇOK FAAL BİR MOSSAD AJANI YAKALANDI

El-Ahbar El-Lubnaniyye isimli gazete dün Lübnan Genel Güvenlik teşkilatının yaklaşık üç ay önce İsrail işgal rejimine ajanlık yapan ve Filistin İslami Cihad Hareketi'nin liderlerinden iki kişinin şehit edilmesine karıştığından şüphelenilen bir kişiyi ele geçirdiğini haber verdi. 

Güvenlik kaynaklarının gazeteye, ele geçirilen kişinin ileri düzeyde tehlikeli ve tecrübeli casuslardan olduğundan şüphelenildiği yönünde bilgi verdikleri belirtildi.

Haberde, yakalanan kişinin 26 Mayıs 2006 tarihinde Sayda şehrinde gerçekleştirilen bir bombalı saldırıda şehit edilen Mahmud ve Nidal Muhammed El-Meczub isimli birbiriyle kardeş iki kişiye yönelik suikasta karıştığından şüphelenildiği belirtildi. 

Ele geçirilen ajanın, işgalci siyonist düşmanla çeyrek asırlık bir ilişki geçmişinin bulunduğunun tahmin edildiğine dikkat çekildi. 

Haberde, yakalanan kişinin Sayda'nın doğusundaki Assaf aşiretine (Âl Assaf) mensup olduğu ve diğer casusluk örgütleriyle herhangi bir ilişkisinin bulunmadığı, bununla birlikte son dönemde ele geçirilmiş olan casusların en tehlikelisi olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar