BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri bu sabah (21 Şubat Pazartesi) erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenledi ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 958 Tarih: 21 Şubat 2022 11:24
BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

Esirler Enformasyon Ofisi, işgal güçlerinin bu sabah en az 36 kişiyi gözaltına aldığını, evlere baskın düzenleyip arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini, gözaltına alınanlardan 9 kişiyi sorguya çektikten bir süre sonra serbest bıraktığını söyledi.
 

İşgal güçleri Ramallah’ın batısındaki Deir Ebu Meşal beldesine baskın düzenleyerek Osman Teysir, Hasan Ali Rebi’, Abdullah El-Makin, Mahmud Ziyb, Udey Heysem, Mahmud Nafi’, Zühdi Matar, Ahmed El-Hayr, Udey İsa Rebi’ ve Salih Derviş’i gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin Osman Teysir hariç Deir Ebu Meşal beldesinde gözaltına aldığı diğer kişilerin tamamını serbest bıraktığı bildirildi.
 

İşgal güçleri Ramallah’ın doğusundaki Silvad beldesinde Hasan Natur, Ahmed Osman Hamid ve Eymen Hammad’ı, Ya’bed beldesinde Hamas temsilcisi eski esir Şeyh İzzeddin Imarine’yi, El-Araka beldesinde eski esir Alâ Yahya’yı, Müsellesu’ş-Şüheda köyünde Gassan Vişahi ve eski esir Taye Vişahi’yi, Misilye beldesinde Ahed Ebu’r-Rab isimli genci gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Cenin Kampı sakinlerinden Ziya Selame isimli genci dün gece Nablus kentinin güneyindeki Zatera kontrol noktasından geçmek isterken gözaltına aldığı belirtildi.
 

El-Halil’de eski esir Udey Eş-Şerabati, Hammude Ebu Tabbih, Muaz Mahmud Mahamira ve kardeşi Muhammed Mahamira’yı gözaltına alan işgal güçlerinin Kudüs’ün doğusundaki El-İseviyye beldesinde Hüseyin Mahmud Atiyye, Kasım Münir Derbas, Muhammed Abdurrazim, İsmail Nasır, Yusuf Nasır, Muhammed Heysem Mustafa, Abdullah Muhammed Ebu Reyyale, Hüseyn Şadi Ubeyd ve Ali Vesim Ubeyd’i, Anata beldesinde de Vecdi Selame ve Sami Ebu Heniyye isimli gençleri gözaltına aldığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar