TERÖRİST İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERE KASITLI OLARAK SAĞLIK HİZMETİ VERMİYOR

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal rejimi cezaevleri idaresinin Filistinli esirleri kasıtlı tıbbi ihmal politikasıyla yavaş yavaş ölüme terk ettiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 667 Tarih: 21 Şubat 2022 15:23
TERÖRİST İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERE KASITLI OLARAK SAĞLIK HİZMETİ VERMİYOR

Esir aileleri ile milli ve İslami gruplar bugün (21 Şubat Pazartesi) Gazze’deki Kızılhaç binası önünde gösteri düzenledi. Gösteriye esir ailelerinden, Filistinli grupların temsilcilerinden, muhtarlardan ve toplumun önde gelen isimlerinden yüzlerce kişi katıldı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra, işgal rejiminin kahraman esirlere yönelik yavaş yavaş öldürme politikası yürüttüğünü, esirleri en basit tedavi ve yaşam haklarından mahrum bıraktığını söyledi.
 

İşgal rejimi zindanlarında tutulan esirlerden 700’ünün hasta olduğunu belirten El-Kudra, söz konusu esirlerden 16’sının kanser hastası, felçli, görme engelli, böbrek hastası olduğunu, diğer hastalardan bazılarının da açık kalp ameliyatı olması gerektiğini açıkladı.
 

El-Kudra, Filistinli esirler arasında bulunan 170 çocuk esirin ve 30 kadın esirin çeşitli hastalıklardan muzdarip olduklarını, kadın esirlerden bazılarının elleri kelepçeli halde doğum yaptıklarını ifade etti.
 

Er-Ramle Cezaevi Reviri’nde Filistinli hastalara uygulanan tıbbi ihmal politikasının savaş suçu olduğuna dikkat çeken El-Kudra, söz konusu politika sebebiyle esirlerden bazılarının hayatlarını kaybettiklerini ve bazılarının da sağlık durumlarının kötüleştiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar