GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİNİN ANTİ SEMİTİZM KARARININ YANKILARI SÜRÜYOR

İnsan hakları örgütleri topluluğu “Hürriyet”, Güney Afrika Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin anti-siyonizmin anti-semitizm olmadığı ve Siyonistleri eleştirmenin Yahudi düşmanlığı anlamına gelmediği yönündeki kararına övgüde bulundu. 

Görüntülenme: 744 Tarih: 21 Şubat 2022 21:18
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİNİN ANTİ SEMİTİZM KARARININ YANKILARI SÜRÜYOR

“Hürriyet” topluluğu, dün akşam (20 Şubat Pazar) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, kararın dünyanın özgür insanlarının gasp edilmiş hakların geri alınması için verdikleri mücadeleye destek olacak yeni bir hukuki adım olduğunu ifade etti.
 

Bildiride, kararın uluslararası adalet kurallarıyla ve özellikle de Filistin halkının işgale karşı meşru direniş hakkıyla uyumlu olduğu, Filistin’in haklarının güçlendirilmesi ve tüm mahfillerde Siyonist harekete karşı uluslararası boykot hareketi BDS’nin desteklenmesi için kendisinden yararlanılabilecek hukuki bir dayanak teşkil ettiği belirtildi.
 

İnsan hakları örgütleri topluluğu, dünyadaki tüm hukuk kurumlarını Güney Afrika Anayasa Mahkemesi’nin yolundan gitmeye ve benzer kararlar almaya, işgal rejimi ve Siyonist hareketin yok etmeye çalıştığı özgürlük, adalet ve demokrasiden yana olmaya davet etti.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Musa Ebu Merzuk da Siyonist işgalcilerin kendilerini korumaya almak için yıllarca “anti-semitizm ile suçlama” şantajını kullandıklarına dikkat çekerek, Güney Afrika Anayasa Mahkemesi’nin kararına övgüde bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar