KUDÜS'TE PROTESTO GÖSTERİSİ

Kudüslü aktivistler ve evleri yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan aileler dün (20 Şubat Pazar) Kudüs’teki işgal belediyesi önünde düzenlenen gösteride işgal rejiminin yıkım politikasını protesto etti. 

Görüntülenme: 943 Tarih: 21 Şubat 2022 16:20
KUDÜS'TE PROTESTO GÖSTERİSİ

Cebel El-Mükebbir beldesi ve Kudüs kenti sakinlerinden çok sayıda kişi Kudüs’ün her mahallesi ve beldesi için yıkım kararları veren işgal belediyesi önünde toplandı.
 

Gösterinin Kudüslülerin evleri, iş yerleri ve zirai tesisleri için verilen ve yüzlerce kişinin evinden ve işinden olmasına yol açan yıkım kararlarını protesto amacıyla bir hafta içinde düzenledikleri üçüncü eylem olduğu kaydedildi.

Göstericiler, yıkım kararlarını ve Kudüs’ü Yahudileştirme planlarını uygulayan kurum olduğu için protesto mekanı olarak işgal belediyesi önünü seçtiklerini bildirerek, evlerini yıkılmış ve çocuklarını evsiz kalmış görmenin Kudüslüler için çok zor olduğunu ifade etti.
 

Protesto gösterisine işgal belediyesinin yüklü miktarda yıkım ücreti ödettirme tehdidiyle evlerini ve iş yerlerini kendilerine yıktırttığı çok sayıda Kudüslünün de katıldığı belirtildi.

Göstericiler, yıkımların Filistinlileri kentten zorla göç ettirme ve Kudüs’ün demografik yapısını değiştirme amacıyla sistematik bir şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çekti.
 

İşgal yönetimi, Kudüs ve çevresinde Ocak ayında Filistinlilere ait 34 ev ve iş yerini yıktı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar