GASIP İSRAİL MESCİDİ AKSA'YI YIKMA FAALİYETLERİNE HIZ VERDİ

 

Görüntülenme: 976 Tarih: 19 Şubat 2022 08:41
GASIP İSRAİL MESCİDİ AKSA'YI YIKMA FAALİYETLERİNE HIZ VERDİ

Kudüs araştırmaları konusunda uzman olan Fahri Ebu Diyab, Eski Şehir'in batı cihetinde bulunan El-Halil Kapısı'nın altında ve Mescidi Aksa'nın batı tarafında bulunan, yahudilerin Ağlama Duvarı olarak isimlendirdikleri Burak Duvarı istikametine doğru ilerleyen, İsrail işgal rejiminin Eski Eserler Yönetimi ve yahudi yerleşimi derneklerinin işgal belediyesiyle işbirliği halinde yürüttükleri yeni bir kazı çalışmasını ortaya çıkardı. 

Yerin altından bir tünel şeklinde yürütülen bu kazı çalışmasını organize eden işgal kurumlarının, bunu "Mabed'e giriş yolu" olarak isimlendirdikleri belirtildi. Böyle isimlendirmelerinin yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya ve Burak Duvarı önündeki meydana gitmelerini kolaylaştırma amaçlarından kaynaklandığı tahmin ediliyor. 

Ebu Diyab kazının El-Halil Kapısı köprüsünün altından başladığını Me'menullah (Mamila) mıntıkasına doğru ilerlediğini, Ömer ibnu Hattab Meydanı'nın altından geçerek, Suveyka Allun Mescidi'nin altından Mescidi Aksa'ya doğru ilerleyeceğinin tahmin edildiğini ifade etti. 

Ebu Diyab söz konusu tünelle ilgili çalışmaların tamamen gizli bir şekilde yürütüldüğüne, bunun ise uluslararası yasalara ve UNESCO kararlarına bütünüyle ters olduğuna dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar