ABDULBARİ ATVAN HİZBULLAH'IN İHA HAMLESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Abdulbari Atvan, Hizbullah'a ait insansız hava araçlarının İsrail'in derinliklerine girmesinden sonra Siyonistlerin kafa karışıklığına atıfta bulunarak, bunun İsrail'in Demir Kubbe hakkındaki iddialarının yanlışlığını ortaya çıkardığını söyledi. 

Görüntülenme: 1012 Tarih: 19 Şubat 2022 19:19
ABDULBARİ ATVAN HİZBULLAH'IN İHA HAMLESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Hizbullah Hareketi, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, bir Hassan İHA'sının işgal altındaki Filistin'in 70 km kuzeyinde 40 dakika boyunca uçtuğunu ve görevini tamamladıktan sonra başarıyla Lübnan'a döndüğünü belirtti. Siyonist medya ve uzmanlar, küçük bir İHA'yı ele geçirmeyi başaramayan İsrail hava kuvvetlerini ve ordusunun, bir sonraki savaşta 3.000 füze ve roketle nasıl başa çıkacaklarını ifade ederek şiddetle eleştiride bulundu.

Arap dünyasında tanınmış analisti ve Ray el-Yevm Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Abdulbari Atvan, yeni makalesinde Hizbullah'ın İsrail'e insansız hava aracı ile sızması konusunu ve Siyonistlerin acizliğini ele aldı. Abdulbari Atvan'ın kaleme aldığı yazısının genel hatları şöyle:

"Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, direniş şehitlerini anma yıl dönümü dolayısıyla çarşamba gecesi yaptığı konuşmada, Hizbullah'ın şu anda tamamı yerli olarak üretilen ve kendi mühendisleri tarafından inşa edilen binlerce hassas güdümlü balistik füzeye ve yüzlerce gelişmiş insansız hava aracına sahip olduğunu vurguladı. Görünen o ki, Siyonistler bu konuya fazla ilgi göstermeyerek dikkatlerini Hizbullah'ın askeri medyasının kendi özel birimlerine ilişkin yayınladığı videoya çevirdiler.

Ancak kesin görünen şey, Seyyid Hasan Nasrallah'ın Hizbullah'ın askeri kanadının 'Hassan' insansız hava aracını kullanmaya hazırlandığını çok iyi bildiği. Bir keşif görevi yapan insansız hava aracı, cuma günü işgal altındaki Filistin'in 70 km kuzeyinde 40 dakikalık bir uçuş gerçekleştirdi ve sağ salim Lübnan'a geri döndü. Bu, tüm İsrailli uzmanların ve analistlerin kafasını karıştıracak ve Arap-İsrail çatışmasında ve sonrasında yeni bir sayfa açacaktır.

Lübnan direnişinin insansız hava aracının işgal altındaki Filistin'e sızması konusundaki kesin açıklamasının, Hizbullah'ın her zaman doğruyu söylediğini ve yanıltıcı veya abartma niyetinde olmadığını vurguladığına şüphe yok. Ancak önemli olan nokta, twitter hesabında Hizbullah İHA'larını engellemek için savaş uçakları ve helikopterler gönderildiğini, hatta Demir Kubbe sisteminin füzelerini ateşlediğini ve sirenlerin çaldığını yazan İsrail ordusu sözcüsü Avikhai Adrai'nin itirafıdır. Lakin bu insansız hava aracı İsrail üzerinden uçtuktan sonra Lübnan'a geri dönebildi.

İsrail ordusundaki bu büyük askeri çatlağın ve Hizbullah insansız hava araçlarının işgal altındaki Filistin'e sızmasının, Siyonist rejimin askeri sözcüsünün işgal altındaki toprakların semalarında Lübnan ve Gazze Şeridi'nden gelen iki insansız hava aracının uçuşunu duyurmasından bir gün sonra meydana gelmesi kayda değerdir. Bu, kuzeyden ve güneyden işgal altındaki bölgelerin hava sahasına giren son derece gelişmiş insansız hava araçları aşamasına geçeceğimiz anlamına geliyor.

Bu sorun, Siyonist yerleşimciler ve yetkilileri arasında yüksek bir psikolojik şok yaratmakta ve Siyonist orduya güvenmemelerine neden olmaktadır. Temelde panik içinde olan İsrailliler, güvenli sığınak aramak için çantalarını toplayıp Avrupa, ABD ve Kanada'ya kaçıyorlar ve bu, Siyonist medyanın itiraf ettiği bir şeydir.

İsrail'in hava sahasına sızan sadece birkaç yüz dolara mal olan bu küçük keşif uçağını, ABD yapımı savaş uçakları ve helikopterlerinin yanı sıra milyonlarca dolarlık Demir Kubbe sistemleri engellemede başarısız oluyor. Bu, Lübnan İslami Direniş Hareketi için büyük bir başarıdır ve işgalci rejim ve yerleşimciler için karanlık bir geleceğin habercisidir.

Bu Hizbullah insansız hava aracı, bize Ebabil kuşunu hatırlatıyor. Düşman hava sahasında 40 dakikadan fazla güvenle ve güçlü bir şekilde uçan bu İHA, Filistin'in kuzeyindeki düşman askeri üslerinin binlerce fotoğrafını çekti ve beraberinde değerli bilgilerle Lübnan'a sağ salim döndü. Kornet Direniş Füzeleri, Siyonist rejimin Merkava tankları efsanesini Temmuz 2006 savaşında ve 2014 Gazze savaşında da yerle bir etmişti ve şimdi görüyoruz ki balistik füzelerin ardından direniş İHA'ları Demir Kubbe'ye darbe vurarak İsrail'in asılsız iddialarını ortaya çıkardı.

Milyarlarca dolara Demir Kubbe sistemini satın almak için birbirleriyle yarışan ve sistemin kendilerini koruyacağını düşünen bazı Körfez ülkelerinin, İsrail'in direniş İHA'larına karşı yenilgisinin detaylarını takip ettiklerini umuyoruz. Unutulmamalıdır ki Hizbullah'ın yanı sıra Yemenli kardeşler de bu profesyonel ve muharebe kabiliyetlerine sahiptir.

rasthaber

Yorumlar