HUKUKÇULARDAN MAHMUD ABBAS'A TEPKİ

 

Görüntülenme: 1140 Tarih: 19 Şubat 2022 00:37
HUKUKÇULARDAN MAHMUD ABBAS'A TEPKİ

Hukukçular, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Filistin Kurtuluş Örgütü'nü (FKÖ) Filistin Yönetimi'ne bağlama kararını eleştirdi ve böyle bir kararın tehlikeli bir ihlal ve yasama organına saldırı niteliği taşıdığını dile getirdi. 

Mahmud Abbas, numarası belirtilmeyen 14 maddelik bir yasa çıkarmış ve içeriğine, FKÖ'nün, ona bağlı tüm kurumların ve dairelerin Filistin Devleti (Filistin Yönetimi) dairelerine eklenmesi maddesini de dahil etmişti. 

Avukat Mustafa Şetat, FKÖ'nün uluslararası kamu hukukunun bir organı olması sebebiyle Filistin Yönetimi'nin ona bağlı olması tersi olmaması gerektiğini dolayısıyla kanun hükmünde kararname niteliği taşıyan söz konusu düzenlemenin FKÖ'nün statüsüne karşı tehlikeli bir ihlal niteliği taşıdığını vurguladı. 

Av. Şetat, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, FKÖ'nün Filistin'in ulusal bağımsızlığını elde etmesine kadar mevcut statüsünün devam etmesi gerektiğini, bağımsızlık elde edilmesi durumunda amacının gerçekleşmiş olacağını ve o zaman bağımsız Filistin Devleti Anayasasının düzenlenebileceğini, FKÖ'nün teşkilat düzenine taalluk eden bir konuda karar verme yetkisinin de onun kendi kurumlarında olduğunu ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar