SİYONİST ASKERLER ŞEYH CERRAH MAHALLESİNİ KUŞATTI

Yerel Filistin kaynakları, işgalci rejim güçlerinin Şeyh Cerrah mahallesinde 'hazır ol' durumunda olduğunu ve yaygın bir şekilde konuşlandırıldığını öte yandan işgal altındaki Kudüs'te şehadet eyleminin gerçekleştiğini bildirdiler. 

Görüntülenme: 998 Tarih: 13 Şubat 2022 06:56
SİYONİST ASKERLER ŞEYH CERRAH MAHALLESİNİ KUŞATTI

Cumartesi gecesi işgal altındaki Kudüs'teki Şeyh Cerrah mahallesine Siyonist yahudi yerleşimcilerin saldırısının ardından işgalci rejime ait askerler mahallede geniş çapta konuşlandırıldı.

El-Meyadin, siyonist yahudi yerleşimcilerin Cumartesi gecesi 'Salem' ailesinin evinin yakınında toplandığını, Şeyh Cerrah'ı sınır dışı etmekle tehdit ettiğini ve aynı zamanda işgalci rejim güçlerinin Şeyh Cerrah'ın mahalle sakinlerine saldırdığını bildirdi.

El-Meyadin ayrıca Şeyh Cerrah'ın sakinlerine düzenlenen askeri saldırıda yaşlı bir Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

Şeyh Cerrah'ta yaşayan Filistinliler ile Siyonist milisler arasındaki çatışmalar, Cumartesi akşamı mahallede bir İsrail otobüsüne ateş açılmasının ardından tırmandı.

Siyonist polis, Şeyh Cerrah semtinde meydana gelen silahlı saldırıda kasaba sakinlerinden birinin yaralandığını ve eylemi gerçekleştirenlerin kaçtıklarını bildirdi.

Aynı zamanda, bir İsrail ordusu helikopteri işgal altındaki Kudüs'ün üzerinde devrile gezerken Siyonist İsrail ordu güçleri  Şeyh Cerrah'ta hazır olarak bekletildi. 

Öte yandan İbranice kaynaklar bu sabah (Pazar) işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesinde bir şehadet eyleminin düzenlendiğini bildirdi.

Bu kaynaklara göre, Filistinli bir kişinin otomobiliyle siyonist bir İsrail'le çarptığı ve bunun sonucunda sözkonusu kişinin ağır yaralandığı bildiriliyor.

Filistinli haber kaynakları, eylemin, siyonist  işgalcilerin son zamanlarda işlediği suçlara, özellikle de Nablus kentinde üç Filistinli direnişçiyi suikast düzenleyerek şehit etmelerine bir tepki olarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

parstoday

Yorumlar