KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMİ

Kudüs kenti Şeyh Cerrah Mahallesi’nde dün gece gerçekleştirilen otomobille çarpma eyleminde bir Yahudi yerleşimcinin yaralandığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 1004 Tarih: 13 Şubat 2022 08:15
KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal rejimi medya kaynakları, Filistinlilere ait bir aracın Şeyh Cerrah Mahallesi’nde bir yerleşimciye çarptığını ve yerleşimcinin yarasının hafif olduğunu bildirdi.
 

İşgal polisinin aracın şoförünü gözaltına aldığı belirtildi.
 

Yahudi yerleşimciler dün (12 Şubat Cumartesi) akşam saatlerinde İsrailli bir milletvekilinin ofis açmaya hazırlandığı söylenen Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Filistinlilere saldırmıştı.
 

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerden oluşan grupların Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki birçok noktada Filistinlilerin evlerini taşladıklarını ve büyük bir grubun da Salim ailesinin evinin etrafında toplandığını söyledi.
 

Öte yandan, dün akşam Filistinli direnişçilerin Cenin kentinin batısındaki El-Arafe köyü yakınlarında işgal ordusuna ait askeri bir cipe ateş açtıkları kaydedildi.
 

Dün akşam saatlerinde El-Arafe köyüne ait arazilerden geçen ırkçı ayrım duvarı yakınlarında Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.
 

Kalkiliya’nın doğusundaki Azun beldesi yakınlarında yaşanan çatışmalarda da Filistinli gençlerin işgalcilere ait bir otobüse ve araçlara taş ve molotof kokteyli attıkları, işgal güçlerinin bölgeye ambulans getirdiği ve aydınlatma fişekleri attığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar