MESCİD-İ AKSA MURABITLARI SİYONİSTLERE KARŞI KOYDU

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (10 Şubat Perşembe) işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlerken cemaatten bir grup ve Mescid-i Aksa murabıtları yerleşimcilere karşı koydu. 

Görüntülenme: 1088 Tarih: 10 Şubat 2022 05:33
MESCİD-İ AKSA  MURABITLARI SİYONİSTLERE KARŞI KOYDU

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi onlarca Yahudi yerleşimcinin gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiğini, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dolaştıklarını ve ayin yaptıklarını açıkladı.

Açıklamada Mescid-i Aksa cemaatinden bir grubun, murabıtların ve Mescid-i Aksa bekçilerinin tekbir getirerek Yahudi yerleşimcilere karşı çıktıkları ve yerleşimcileri kovdukları ifade edildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor ve katılımcı sayısının her gün daha da arttığı baskınlar aracılığıyla Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ayin yapmalarını olağanlaştırmaya çalışıyor.

 Yahudi yerleşimciler biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenliyor.

 Yahudi yerleşimcilerin baskın düzenlediği saatlerde işgal güçleri Mescid-i Aksa’nın doğu bölgesini boşaltarak Müslüman cemaatten hiç kimsenin yerleşimcilere yaklaşmasına izin vermiyor.

Öte yandan, işgal rejimi parlamentosu Knesset üyesi bir grup milletvekilinin bu sabah El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’ne baskın düzenlediği bildirildi.

Knesset Dışişleri ve Güvenlik Komitesi üyesi milletvekillerinin İbrahim El-Halil Camii’nde dolaşarak Yahudileştirme çalışmalarını inceledikleri kaydedildi

İşgal rejimi savaş bakanı Benny Gantz, Yahudi yerleşimcilerin Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölünen İbrahim El-Halil Camii’ne daha rahat ulaşmaları için yürüyen merdiven yerleştirilmesine onay vermiş fakat kazı çalışmaları sırasında tarihi eser bulunduğu gerekçesiyle yürüyen merdiven inşası projesi durdurulmuştu.

 

Filistin Enformasyon Merkezi

 

 

Yorumlar