SİYONİST REJİMLE NORMALLEŞMEYİ REDDEDEREK MÜSABAKADAN ÇEKİLEN KUVEYTLİ TENİSÇİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kuveyt Parlamentosu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde düzenlenen uluslararası tenis turnuvasında İsrailli rakibiyle karşılaşmayı reddederek müsabakadan çekilen Kuveytli genç tenisçi Muhammed El-Avadi’yi ödüllendirdi. 

Görüntülenme: 1167 Tarih: 10 Şubat 2022 16:54
SİYONİST REJİMLE NORMALLEŞMEYİ REDDEDEREK MÜSABAKADAN ÇEKİLEN KUVEYTLİ TENİSÇİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kuveyt Parlamentosu murakıbı ve milletvekili Üsame Eş-Şahin, El-Avadi’yi bugün (10 Şubat Perşembe) parlamentodaki ofisinde kabul etti.

 Kuveytli milletvekilinin ofisinden yapılan açıklamada, Eş-Şahin’in genç sporcuyu uluslararası müsabakalarda işgal rejimi sporcularıyla karşılaşmayı reddettiği ve tenis sahasında gösterdiği başarı için ödüllendirdiği kaydedildi.

 Milletvekili Eş-Şahin, El-Avadi’nin yaptığının iyi bir eğitim ve terbiye aldığının, Kuveytlilerin Filistin davası ve işgalcilerin genelde insanlığa ve özellikle de Filistin halkına karşı işledikleri suçlar konusunda ne kadar bilinçli olduklarının göstergesi olduğunu söyledi.

Muhammed El-Avadi’nin İsrailli tenisçiyle müsabaka yapmayı reddederek ortaya koyduğu tavrı öven Eş-Şahin, genç tenisçinin spor yaşamını desteklediğini ve devletin de El-Avadi’nin ve Kuveytli gençlerin önündeki engelleri kaldırarak kendilerine her türlü desteği vermesi gerektiğini ifade etti.

 Kuveytli milletvekili ayrıca spor, edebiyat, sanat ve benzeri alanlarda işgal rejimini boykot edenlerin tamamının ödüllendirilmeleri önerisinde bulundu.

 

 Filistin Enformasyon Merkezi

 

  

Yorumlar