KUDÜS VE CENİN'DE BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri dün (5 Şubat Cumartesi) gece geç saatlerde işgal altındaki Kudüs'ün güneydoğusunda yer alan Sur Bahir beldesine baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 981 Tarih: 06 Şubat 2022 00:44
KUDÜS VE CENİN'DE BASKIN FURYASI

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinden onlarca asker Sur Bahir beldesine baskın düzenleyerek mahallelerine ve sokaklarına yayıldı. Ancak herhangi bir gözaltı olayından söz edilmediği belirtildi. 

Baskın esnasında, işgal güçlerine tepki gösteren gençlerin de beldedeki polis merkezine taş ve molotof kokteylleri attıkları belirtildi. 

El-Kastel haber merkezinin verdiği bilgilere göre Kudüs'te geçtiğimiz Ocak ayı içinde 60 farklı noktada işgalcilerle Filistinliler arasında çatışma meydana geldi. 

İşgal güçlerinin dün gece ayrıca Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in batısındaki Es-Sile El-Harisiyye ve Ti'anik beldelerine baskın düzenleyerek, askeri varlıklarını artırdıkları ve geniş çaplı aramalar yaptıkları haber verildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre çok sayıda işgalci asker adı geçen iki beldeyi basarak birkaç yerde askeri kontrol noktası oluşturdu. İşgalcilerin ayrıca Vad Abdullah mıntıkasında geniş çaplı bir arama yaptıkları ancak herhangi bir gözaltı olayından söz edilmediği haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar