İSMAİL HANİYYE FAS 'A REYYAN İÇİN TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, kuyuya düştükten sonra uzun süren bir çalışmanın ardından çıkarılan ancak hayatını kaybeden Reyyan Oram isimli çocuğun vefatı münasebetiyle Fas yönetimine, halkına ve vefat eden çocuğun ailesine taziyede bulundu.  

Görüntülenme: 980 Tarih: 06 Şubat 2022 08:21
İSMAİL HANİYYE  FAS 'A REYYAN İÇİN TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

Reyyan isimli çocuğun vefatı münasebetiyle yayınladığı taziye mesajında onun vefatının, kurtarılması çabalarını dakikası dakikasına takip eden bütün insanlığın üzülmesine sebep olduğunu vurgulayan Heniyye, kurtarma ekiplerinin fedakârca ve hassas çabalarıyla çıkarılabilen ama hayatını kaybeden bu çocuğun vefatından dolayı kendilerinin de çok büyük bir hüzün duyduklarını ifade etti. 

Heniyye, kendisinin, Hamas hareketinin ve tüm Filistin halkının vefat eden Reyyan'ın ailesinin ve kardeş Fas halkının acılarını paylaştığını dile getirdi. 

Fas'ın kuzeyindeki Şafşavan'ın kırsal bölgesinde 32 metre derinliğindeki bir kuyuya düşmesinden 5 gün sonra, kurtarma ekiplerinin yoğun ve hassas çabalarıyla dün akşam kuyudan çıkarıldığı duyurulan Reyyan'ın daha sonra hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Kurtarma çalışması esnasında kurtarma ekipleri tarafından kuyuya oksijen ve hayati malzemeler verilerek çocuğun kuyu içinde yaşaması sağlanmıştı. Reyyan'ın kurtarılması çabaları tüm dünyada yakın bir ilgiyle takip edilmiş, ancak çıkarılmasından sonra hayatını kaybetmesi herkesi üzmüştü. 

Filistin Enformasyon Merkezi 

Yorumlar