80 YAŞINDAKİ ŞEHİT KONGRE ÜYELERİNDE FARKINDALIK YARATTI

ABD Kongresi'nin üyelerinden bazıları, işgal rejiminin askerleri tarafından 80 yaşında öldürülen Filistinli Ömer Esad'ın öldürülmesi olayıyla ilgili soruşturma başlatılması yönünde taleplerde bulundu.  

Görüntülenme: 979 Tarih: 05 Şubat 2022 16:44
80 YAŞINDAKİ ŞEHİT KONGRE ÜYELERİNDE FARKINDALIK YARATTI

 

Kongre üyelerinden bazıları, sosyal medyadaki hesaplarından, Ömer Esad'ın öldürülmesi olayı hakkında ABD tarafından bağımsız bir soruşturma yürütülmesi fikrine destek verdiklerini dile getirdiler. 

Bu konuda fikir beyan eden üyeler, bu cinayetin ırkçı bir suç olduğunu, sadece bu suçun bile ABD tarafından desteklenen İsrail'in ırk ayrımı politikası uyguladığına delil teşkil ettiğini vurguladılar.

80 yaşındaki Ömer Abdülmecid Esad 12 Ocak Çarşamba sabahı, Batı Şeria'daki Ramallah şehrinin kuzeyinde işgal güçleri tarafından rehin alındıktan sonra şiddetli bir şekilde darp edilmiş ve işkenceye maruz bırakılmıştı. Ramallah'ın kuzeyindeki Cilcilya köyünün ahalisinden olan Esad maruz kaldığı muamele sonucu yere düşmüş ve işgal güçleri, ona yardım edilmesine engel olarak ölmesine kadar başında durmuşlardı. Daha sonra cesedi üzerinde yapılan otopsi Ömer Esad'ın fiziksel şiddet sebebiyle hayatını kaybettiğini ortaya çıkarmıştı. 

 

  Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar