BİNLERCE KUDÜSLÜ SEBAT CUMASINDA MESCİDİ AKSA'DA BULUŞTU

Bugün (4 Şubat) Sebat Cuması'nda, binlerce Filistinli sabah namazını Kudüs'teki Mescidi Aksa'da ve El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'nde eda etti.  

Görüntülenme: 1131 Tarih: 04 Şubat 2022 06:01
BİNLERCE KUDÜSLÜ SEBAT CUMASINDA MESCİDİ AKSA'DA BULUŞTU

Sebat Cuması için bu iki camide büyük kalabalıklar oluşturulması için yapılan çağrılar büyük yankı buldu ve soğuk hava şartlarına ve siyonist işgal rejimi güvenlik güçlerinin bütün engellemelerine rağmen binlerce kişi sabah namazı için söz konusu camilere akın etti. 

Büyük Fecir adıyla gerçekleştirilen buluşmalar devam ediyor ve bu haftanın Cuma gününe de Sebat Cuması adı verildi. Bu vesileyle sabah namazında El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'nde ve Kudüs'te Mescidi Aksa'da toplanılması çağrıları yapıldı. Gerek Kudüs'ten, gerek Batı Şeria bölgesinden ve gerekse 1948'de işgal edilmiş bölgeden büyük kalabalıklar bu çağrılara karşılık vererek bu iki büyük mabede akın etti. Bu yüzden soğuk hava şartlarına rağmen her iki haremin de bütün bölümleri namaz için gelenlerle doldu. Gelenler arasında çok sayıda kadın ve çocuk da vardı. Çünkü Filistinli aileler bütün fertleriyle bu buluşmalara katılmak için gelmişlerdi.

Sabah namazında buluşan kitlelerin amacı işgalci siyonist rejimin yahudileştirme faaliyetlerine kararlılıkla karşı duracakları, Mescidi Aksa'ya sahip çıkacakları, işgal rejiminin bu caminin etrafını yahudi yerleşim merkezlerinin kuşatmasına alma planlarına karşı mücadele edecekleri ve buranın tamamen Müslümanlara ait olduğu, paylaştırılmasına kesinlikle razı olmayacakları mesajları vermekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar