KUDÜS MÜESSESESİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 1032 Tarih: 04 Şubat 2022 22:48
KUDÜS MÜESSESESİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Uluslararası Af Örgütü'nün İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak sistematik ırk ayrımı politikası uyguladığına dair raporu hakkında açıklama yapan Uluslararası Kudüs Müessesesi, artık siyonist işgal rejiminin ırkçı politikalarının üstündeki örtünün kaldırılması zamanının geldiğini dile getirdi. 

Müessese, Uluslararası Af Örgütü'nün (Amnesty International) raporunun, uluslararası alanda karar verme yetkisine sahip ve bazen sessiz kalmak çoğu zaman da körü körüne destek vermek suretiyle işgal rejiminin yanında duran devletlerin tutumlarına karşı bir delil teşkil ettiğini vurguladı. 

Uluslararası Kudüs Müessesesi, basın açıklamasında Filistin toprakları üzerinde böyle bir saltanat kurulmasının bir zulüm ve emperyalist heveslere imkan sağlayan bir hata olduğu gerçeğinin vurgulanmasını gerekli kıldığını dile getirdi. 

Açıklamada, bu hatanın devam etmesine artık fırsat verilmemesi, hatadan doğan olumsuz sonuçların düzeltilmesi ve Filistin halkının haklarının geri verilmesi gerektiği ifade edildi. 

Uluslararası Kudüs Müessesesi, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik zulüm ve haksızlıklarını ayrıntılı bir şekilde ortaya koyan rapor da hazırladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar