İŞGALCİ İSRAİL GAZZE'DEKİ HASTALARI ÖLDÜRÜYOR

 

Görüntülenme: 825 Tarih: 23 Ocak 2022 00:48
İŞGALCİ  İSRAİL GAZZE'DEKİ HASTALARI ÖLDÜRÜYOR

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, uluslararası topluma, sağlık ve insan hakları örgütlerine seslenerek Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin ihtiyaç duyduğu tıbbi teşhis ve oksijen cihazlarının girişine, bozuk oksijen cihazlarının da Gazze Şeridi dışında bakım ve onarımının yapılmasına izin vermesi için işgal rejimine baskı uygulamalarını istedi.
 

Bakanlık, bugün (23 Ocak Pazar) Hükümet Enformasyon Ofisi’yle birlikte Beyt Hanun Kapısı’nda düzenlediği basın toplantısında, söz konusu cihazların Gazze Şeridi hastanelerine ulaşmasını sağlamak için her kapıyı çalacaklarını söyledi.
 

İşgal rejiminin Gazze Şeridi’ne abluka uyguladığına ve hastaları sistematik bir şekilde öldürme politikası güttüğüne dikkat çeken Filistin Sağlık Bakanlığı, birçok hastanın gerek Gazze Şeridi’nde ve gerekse Batı Şeria’da ve Kudüs’te tedavi imkanından mahrum bırakıldığını, teşhis ve tedavide kullanılan cihazların ithaline ve bakımına izin vermediğini ifade etti.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, tüm dünyanın koronavirüsün Omicron varyantıyla mücadele için seferber olduğu bir ortamda işgal yönetiminin Gazze Şeridi’ndeki hastaları uygun tedaviden mahrum bıraktığına dikkat çekti.
 

Bakanlık ayrıca koronavirüs testleri pozitif çıkanların yüzde 70’inin Omicron varyantına yakalananlar olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar