GADİ EİZENKOT'TAN TARİHİ İTİRAF

İşgal rejimi genelkurmay eski başkanı Gadi Eizenkot, işgal ordusu askerlerinin savaşma isteklerinin son yıllarda gerilemeye devam ettiğini söyledi. 

Görüntülenme: 642 Tarih: 23 Ocak 2022 12:02
GADİ EİZENKOT'TAN TARİHİ İTİRAF

Eizenkot, işgal rejimi gazetelerinden Maariv’e verdiği röportajda, birçok askerin işgal ordusunun savaşçı olmayan siber güvenlik, istihbarat ve teknoloji gibi birimlerinde görev almak istediğini, fedakârlık gerektiren savaşçı piyade birliklerine katılmak isteyenlerin oranında çok büyük gerileme olduğunu ifade etti.
 

İşgal ordusu birliklerinde görevlendirmelerin dengeli bir şekilde yapılması gerektiğine işaret eden Eizenkot, Hamas’ın Batı Şeria’daki gücünün yüzde 70-80’e ulaştığını, Filistin konusunu ele almada strateji yoksunluğunun bu sonuca yol açtığını bildirdi.
 

Batı Şeria’da demokratik bir seçim yapılması halinde seçimi Hamas’ın kazanacağına dikkat çeken Eizenkot, Batı Şeria’daki yeni neslin kendisini kayıp nesil olarak gördüğünü ve söz konusu neslin saatli bomba gibi olduğunu öne sürdü.
 

Eizenkot, işgal rejimi istihbaratının Filistinlilerin içine sızıp gençlerin ne zaman bıçak çekeceklerini ve eylem yapmaya karar vereceklerini öğrenmeyi başaramadığını açıkladı.
 

Gazze Şeridi’ndeki duruma da değinen Eizenkot, işgal rejiminin Gazze Şeridi’nden çıkmasından bu yana on yılı aşkın bir süre geçtiğini ve işgal askerlerinin cesetlerinin iadesi şart koşulmadan ablukanın hafifletilmesi gerektiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar