GASIP İSRAİL İKİ FİLİSTİNLİ ESİRİN EVİNİ YIKACAK

İşgal rejimi görevlilerinin dün (20 Ocak Perşembe) akşam saatlerinde, iki kardeş esir Gays ve Ömer Ceradat'ın ailesine evlerinin yıkılacağına dair tebliğ bıraktığı haber verildi.  

Görüntülenme: 892 Tarih: 21 Ocak 2022 11:31
GASIP İSRAİL İKİ FİLİSTİNLİ ESİRİN EVİNİ YIKACAK

İşgal rejimi Gays ve Ömer Ceradat'ı boşaltılmış durumdaki Homesh yahudi yerleşim merkezi yakınında geçtiğimiz Aralık ayında yahudi yerleşimcilere yönelik olarak gerçekleştirilen feda eyleminden sorumlu tutuyor. 

İşgal rejimi görevlilerinin bu iki esirin ailesine, Cenin'in batısındaki Siletu'l-Harisiyye kasabasında bulunan evlerinin yıkılacağı bildiriminde bulunduğu belirtildi. 

İşgal rejimi Gays ve Ömer Ceradat'ın Aralık 2021 ortalarında, Homesh yahudi yerleşim merkezinde yahudi yerleşimcilere ateş edilerek birinin öldürüldüğü, bazılarının da yaralandığı feda eyleminden sorumlu oldukları iddiasında bulunuyor. 

İşgal güçleri Gays ve Ömer'in evlerine yaptığı baskından ve geniş çaplı aramadan sonra anneleri Itaf Ceradat'ı da tutuklamış ve tutukluluk süresini daha sonra uzatmıştı. İşgal güçleri yaptıkları bu baskında evin eşyalarına da büyük miktarda zarar vermişti. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar