FHKC'DEN FETİH'E ELEŞTİRİ

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinden Ahmed Et-Tanani, Filistin Kurtuluş Örgütü’nü (FKÖ) rehin alan Fetih’in seçimini yaptığını ve Cezayir diyalogunun başarısız olmasına karar verdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 778 Tarih: 20 Ocak 2022 16:26
FHKC'DEN FETİH'E ELEŞTİRİ

Et-Tanani, konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, Fetih’in FKÖ’nün kendi elinde rehine olarak kalmasını istediğini, FKÖ’de gerçek anlamda bir ortaklığa yer olmadığını, FKÖ üyesi herkesin Fetih’in ve daha doğusu başkanının programına uygun hareket etmesinin beklendiğini ifade etti.
 

Fetih’in Cezayir’de yapılması planlanan diyalog görüşmelerinin de en baştan başarısız olmasını istediğini belirten Et-Tanani, Fetih’in seçiminin bölünmüşlükten yana olduğuna, birlik ve bütünlüğü reddettiğine dikkat çekti.
 

Et-Tanani, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın yıllardır işgal rejimiyle ilişkileri yürüten bir kişiyi Yürütme Kurulu Genel Sekreteri yaparak güvenlik koordinasyonu ve Oslo sürecine devam edeceğini şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde gösterdiğini belirtti.
 

Abbas’ın kendisine yakın isimleri seçerek yerini ve politikasını güçlendirmeye çalıştığını kaydeden Et-Tanani, Mahmud El-Alul ve Mervan El-Bergusi gibi hareket içinde ağırlığı olan isimlerin ikinci plana itilmesinin Abbas’ın yerine geçmesi istenen isimlere alan açma amacı taşıdığına işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar