GASIP İSRAİL SALİHİYE AİLESİNİN EVİNİ YIKTI

İsrail işgal güçleri bugün (19 Ocak Çarşamba) sabah düzenledikleri baskında, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden Mahmud Salihiye'nin evinde oturanlardan ve onlara destek verenlerden 26 kişiyi kuvvet kullanarak gözaltına aldıktan sonra, buldozerleri ve iş araçlarını yanaştırıp evi yıktılar.  

Görüntülenme: 913 Tarih: 19 Ocak 2022 01:22
GASIP İSRAİL SALİHİYE AİLESİNİN EVİNİ YIKTI

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçleri düzenledikleri baskında aile efradından 6, onlara destek vermek amacıyla gelmiş olanlardan da 20 kişiyi rehin aldı, sonra da buldozerlerle evi tamamen yerle bir ettiler. 

İşgal güçlerinin, Salihiye ailesiyle dayanışma içine girilmesine ve çevredeki insanların destek vermelerine engel olmak amacıyla evin çevresini tamamen kuşatmaya aldıkları ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ne çıkan bütün yolları kapattıkları belirtildi. 

Şeyh Cerrah Mahallesi'nde, 1956'da Ürdün hükümetiyle BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) arasında yapılan anlaşmaya binaen 28 Filistinli aile yerleşmişti. 

Ancak yahudi yerleşimini finanse eden örgütler, buradaki arazinin 1948'den önce yahudilere ait olduğunu ileri sürerek Filistinli aileleri buradan çıkmaya zorluyor. Filistinliler bu iddianın geçersizliğini ve doğru olmadığını ispat ettiği halde işgal rejimi bu mahalledeki aileleri göçe zorlamak ve mülklerine el koymak için terör ve baskı politikasını sürdürüyor. 

Salihiye ailesine de geçtiğimiz ay evlerini ve altı dönümlük fidanlıklarını boşaltmaları için talimat vermişler ve tahliye işlemi için aileye 25 Ocak 2022 tarihine kadar süre tanımışlardı. 17 Ocak Pazartesi sabahı da askerlerle evi kuşatmaya alarak ailenin çıkmasını istediler. 

Yıkılan evde 17 kişinin ikamet ettiği belirtiliyor. Ailenin evin çevresinde de 6 dönümlük fidanlıkları bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar