SALİHİYE AİLESİNİN EVİNİN YIKILMASINA DİRENİŞ GRUPLARINDAN TEPKİ

İşgal güçlerinin, bugün (19 Ocak Çarşamba) sabah Salihiye ailesinin Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki iki evini yıkması Filistin'de geniş çaplı tepkilere neden oldu.  

Görüntülenme: 962 Tarih: 19 Ocak 2022 00:53
SALİHİYE AİLESİNİN EVİNİN YIKILMASINA DİRENİŞ GRUPLARINDAN TEPKİ

Filistin Yönetimi Başkanlığı evlerin yıkılmasını kınayarak bunun bir savaş suçu olduğunu ve işgal rejiminin bu tavrının doğuracağı tehlikeli sonuçlara katlanmak zorunda kalacağını dile getirdi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Kudüs'teki sözcüsü Muhammed Hammade de Salihiye ailesinin evlerinin yıkılması ve onlarla dayanışma içinde olanların gözaltına alınması suçunun işgal rejiminin Kudüs'teki Filistinli varlığına karşı hiçbir sınır tanımadan yürüttüğü savaşın devam ettiğini gösterdiğine dikkat çekti. 

Hammade, işgal rejiminin bu tutumunun ve işlediği suçların Kudüs'teki Filistinli halkın kararlılığını kıramayacağını, bu tür suçların halkın işgale karşı mücadele azmini daha da alevlendireceğini belirtti. 

Filistin'in Kudüs İşleri Bakanı Fadi El-Hedmi de Salihiye ailesinin evlerinin tahliye edilmesinin ve yıkılmasının işgal rejiminin ırkçı tasfiye ve göçe zorlama politikasının bir yansıması olduğunu vurguladı. 

İslami Cihad Hareketi de işgal rejiminin tutumuna tepki göstererek bu tutumun Filistin halkına yönelik tehlikeli bir düşmanlığı gözler önüne serdiğini belirtti. 

İsrail işgal güçleri bugün sabah düzenledikleri baskında, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden Mahmud Salihiye'nin evinde oturanlardan ve onlara destek verenlerden 26 kişiyi kuvvet kullanarak gözaltına aldıktan sonra, buldozerleri ve iş araçlarını yanaştırıp evi yıktılar. 

Salihiye ailesine geçtiğimiz ay evlerini ve altı dönümlük fidanlıklarını boşaltmaları için talimat vermişler ve tahliye işlemi için aileye 25 Ocak 2022 tarihine kadar süre tanımışlardı. 17 Ocak Pazartesi sabahı da askerlerle evi kuşatmaya alarak ailenin çıkmasını istediler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar