FİLİSTİNLİ ESİRLER ZOR DURUMDA

Filistin Esirler Araştırma Merkezi bugün (18 Ocak Salı) yaptığı açıklamada, son günlerde yoğun yağmurlar, soğuğun şiddetlenmesi ve don olması sebebiyle işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin çok zor durumda kaldıklarını dile getirdi.  

Görüntülenme: 709 Tarih: 18 Ocak 2022 01:55
FİLİSTİNLİ ESİRLER ZOR DURUMDA

Merkez, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin güney kesiminde yer alan Nakab, Nefha, Raymon ve Bi'ru's-Seba' sahra hapishanelerinde soğuğun çok şiddetli bir şekilde kendini hissettirdiği, Filistinli esirlerin yarısının da (2300 esir) buralarda tutulduğu hatırlatıldı. 

Açıklamada buralarda ısı derecesinin bazı zamanlarda sıfırın altına düştüğü ve esirlerin adeta organlarını donmuş gibi hissettikleri dile getirildi. 

Açıklamada sabahları muslukların donması sebebiyle esirlerin suları kullanamadığına dikkat çekilirken diğer yandan zindan yönetiminin kışlık elbise ve battaniyelerin içeri sokulmasını engellemeye devam ettiği belirtildi. Esirlerin koğuşlarının ve çadırlarının ısıtılmasını sağlayacak ısıtıcıların çok yetersiz olmasının yanı sıra, kullanım için yeterli miktarda sıcak su da temin edilmediği vurgulandı. 

Açıklamada işgal yönetiminin 2020'den beri korona salgını bahanesiyle esirlerin aile efradı tarafından ziyaret edilmelerine izin vermediği, oysa ziyaretlerin esirler için can damarı rolü gördüğü, aile efradının bu ziyaretlerle onlara ihtiyaç duydukları şeyleri, kış mevsiminde de kışlık giyecek ve örtüleri getirdikleri dile getirildi. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar