NAKAB'DA DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin güney kesiminde yer alan Tellu's-Seba'da dün (14 Ocak Cuma) gece saatlerinde yine Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar başladı.  

Görüntülenme: 1026 Tarih: 15 Ocak 2022 18:22
NAKAB'DA DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Nakab bölgesinin birçok mıntıkasında olduğu gibi Tellu's-Seba' köyünde de beş günden beri işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar var. Dün gece de işgal güçlerinin baskılarına, yahudileştirme faaliyetlerine, protesto eylemlerine katılanları gruplar halinde gözaltına almalarına tepki gösteren öfkeli gençler köyün ana caddesinin girişinde lastikler yaktılar. 

Bu arada yerel kaynakların verdiği bilgilere göre bir başka çatışma noktası durumundaki Sa'vetu'l-Atraş köyünde de işgal güçlerinin sayısı artırıldı. 

Siyonist işgal yönetiminin birtakım göstermelik projeleri ileri sürerek Filistinlilerin arazilerine el koymaya ve bu arazileri buldozerlerle düzlemeye başlaması halkın tepkisine neden olmuş ve gösterilere yol açmıştı. İşgal güçleri gösterileri bastırabilmek için müdahalede bulundu ve çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Ancak işgal rejiminin şiddete başvurması halkın direnişini bastıramadı bilakis eylemler yaygınlaşarak daha da arttı. 

İsrail işgal rejimi En-Nakab'daki Filistinlileri nüfusa kaydetmeyerek, buranın asıl yerlileri durumundaki bu insanların bölgenin ahalisinden olmadıklarını ileri sürerek kendilerini oradan çıkarmaya çalışıyor. Bu yüzden işgal polisi sürekli onları takip ediyor. Zaman zaman köylerini basarak bütün meskenleri yerle bir etmek suretiyle onları oradan çıkmaya zorluyor. Ancak işgal rejiminin tüm zorlamalarına rağmen Nakab bölgesindeki Filistinliler yurtlarında kalmak için mücadelelerini sürdürüyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar