RAMALLAH'TA BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Bugün (12 Ocak Çarşamba) sabah, Batı Şeria'daki Ramallah şehrinin kuzeyinde işgal güçleri tarafından rehin alınan ve saldırıya maruz kalan yaşlı Filistinlinin şehit olduğu haber verildi.  

Görüntülenme: 787 Tarih: 12 Ocak 2022 14:01
RAMALLAH'TA BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin'deki tıbbi kaynaklar bugün Ramallah'ın kuzeyindeki Cilcilya köyünün ahalisinden olan 80 yaşındaki Ömer Abdülmecid Esad'ın siyonist işgal güçlerinin kendisini şiddetle darp etmesi sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Köyün ahalisi siyonist işgal güçlerinin söz konusu şahsın yaşını ve sağlık durumunu nazarı dikkate almadan üzerine vahşice saldırdıklarını ve kendisini şiddetle darp ettiklerini dile getirdiler. 

Ahali, işgal güçlerinin evine baskın düzenledikten sonra üzerine saldırdıkları yaşlı şahsın sonra bileklerine kelepçe vurduklarını, gözlerini bağladıklarını ve hayatını kaybetmesine kadar o şekilde yerde beklettiklerini, sonra da çekilip gittiklerini dile getirdiler. 

5 Ocak Çarşamba günü de işgal polisine ait bir kamyon, 70 yaşındaki Süleyman El-Hezalin isimli Filistinliye kasten çarparak ağır bir şekilde yaralanmasına sebep olmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar