FİLİSTİNLİ ESİRLER ÇOK ZOR DURUMDA

 

Görüntülenme: 877 Tarih: 11 Ocak 2022 19:32
FİLİSTİNLİ ESİRLER ÇOK ZOR DURUMDA

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın "Buluşma Yerimiz Kudüs" isimli listesinin adayları arasında yer alan ve 9 ay idari tutuklu olarak esaret altında tutulduktan sonra dün (10 Aralık Pazartesi) özgürlüğüne kavuşan Nacih Asi, işgal zindanlarında şahit olduğu durumla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirdi. 

Nacih Asi, özgürlüğüne kavuşmasından sonra yaptığı açıklamada işgal zindanlarında hayat şartlarının çok ağır olduğunu, tıbbi ihmalin artarak devam ettiğini, bu yüzden özellikle müzmin hastalıkları olan esirlerin, başta da kanser ve kalp hastalıklarından muzdarip olanların çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. 

Nacih Asi açıklamasında bugün esir Nasır Ebu Hamid'in karşı karşıya olduğu durumun ve yoğun bakımda olmasının sebebinin de işgal yönetiminin aylar süren kasıtlı tıbbi ihmali olduğunu vurguladı. 

Asi açıklamasında, işgal zindanlarındaki esirler arasında koronavirüs hastalığının da sürekli arttığını ve zindanlarda bu hastalıkla mücadele ya da tibbi yönlendirme konusunda söze gelir hiçbir faaliyetin bulunmadığını, hastalığa yakalananların çoğunun ihmale maruz kaldığını belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

FİLİSTİNLİ ESİRLER,İSRAİL,HAMAS,NACİH ASİ
Yorumlar