BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Dün (3 Ocak Pazartesi) akşam saatlerinde, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Huvara kasabasında yapılan gösterilere işgal güçlerinin müdahalede bulunarak göstericilerin üzerine gaz bombaları atmaları onlarca kişinin zarar görmesine ve nefes alma sorunu yaşamasına neden oldu.  

Görüntülenme: 903 Tarih: 04 Ocak 2022 18:06
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde işgal güçleri kasabanın merkezinde ana caddede gösteri yapan kalabalığın üzerine yoğun bir şekilde ses ve göz yaşartıcı gaz bombası attı. İşgal güçlerinin ayrıca kasabada trafiğin akışını da engelledikleri belirtildi. 

İşgal güçlerinin ayrıca Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasının girişinde açlık grevindeki esir Hişam Ebu Hevvaş'a destek amacıyla düzenlenen gösteriye de müdahale ettiği ve göstericilere şiddet uyguladığı bildirildi. İşgal güçlerinin burada da gaz bombalarıyla müdahale ettiği ve onlarca kişinin atılan gaz bombalarından zarar gördüğü belirtildi. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki Beytu Ummer kasabasında düzenlenen bir gösteriye işgal güçlerinin müdahalesi sonucu da bir Filistinli gencin gerçek mermiyle yaralandığı, onlarca kişinin de gaz bombasından etkilendiği belirtildi. 

Kalkilya'da da iki Filistinli genç işgal güçlerinin saldırısı sonucu yaralandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar