KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

İsrail işgal güçleri bugün sabahın erken saatlerinde yine Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve işgal altındaki Kudüs'te baskınlar düzenleyerek, aralarında Hamas mensubu özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu 17 Filistinliyi gözaltına aldılar.  

Görüntülenme: 1104 Tarih: 04 Ocak 2022 03:07
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

Ramallah'ın Beytunya kasabasından, özgürleştirilmiş eski esirlerden Said Ebu'l-Beha'nın El-Masayif Mahallesi'nden de yine özgürleştirilmiş eski esirlerden Ahmed Zeyd'in gözaltına alındığı belirtildi. 

Ramallah'ın batısındaki Beyt Likya'da ise özgürleştirilmiş eski esirlerden Necib Mefarice'yi, esir Salih Musa'nın oğlu Muhammed Musa'yı ve Leys Mefarice isimli genci gözaltına aldıkları bildirildi. 

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde, Cenin'e bağlı Es-Sile El-Harisiyye kasabasında özgürleştirilmiş eski esirlerden Imran Tahayine, Halid Muhammed Ceradat ve Muhammed Yasin Ceradat'ı gözaltına aldıkları bildirildi. 

İşgal güçleri Tulkerem'de de Muhammed Ömer ve Ömer Ebu Kamile isimli iki genci gözaltına aldılar. 

Nablus şehri yakınındaki Asker mülteci kampında Şeref Cemi'an isimli vatandaşın evine baskın düzenleyerek sıkıca arama yaptı ve eşyalara büyük miktarda zarar verdiler, ancak herhangi bir gözaltı işlemi gerçekleştirmediler. 

Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil şehrinden Suheyb Eş-Şirbati ile Imad Heysem El-Kavasimi'yi, vilayetin güneyindeki Deyr Samit'te de Abbas Kasım El-Harub isimli genci gözaltına aldılar. 

İşgal altındaki Kudüs'te ise Ahmed Şuveyki, Mahmud Şuveyki, Muhammed El-Atik ve Hitab El-Şirbati'yi gözaltına aldılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar