HAMAS'TAN SEÇİM AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Şeria bölgesindeki liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, yazılı güvenceler verilmesi durumunda, hareketlerinin eş zamanlı olarak veya tüm Filistinli tarafların üzerinde ittifak edeceği bir takvim süreci içinde kapsamlı seçimler yapılmasına hazır olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 950 Tarih: 04 Ocak 2022 21:01
HAMAS'TAN SEÇİM AÇIKLAMASI

Ebu Kuveyk, Quds Press haber ajansına bugün (3 Ocak Pazartesi) yaptığı açıklamada, Hamas'ın hem Yasama Meclisi, hem Filistin Ulusal Konseyi hem de başkanlık için eş zamanlı veya arka arkaya belli bir takvim sürecine bağlı olarak kapsamlı seçimler yapılmasına hazır olduğunu, ancak yerel seçimlerin de bugün yapıldığı gibi onlara alternatif olarak değil onlardan bir parça sayılması gerektiğini vurguladı. 

Fakat, seçimler konusunda Filistin Yönetimi'nin sağlanacak ulusal uzlaşmaya bağlı kalınacağını ve son anda bu şartların iptal edilmeyeceğini veya değiştirilmeyeceğini gösterecek yazılı güvenceler vermesi gerektiğini vurguladı. Bu arada yerel seçimler yasasında yapılan değişikliklerden, özellikle bu seçimler hakkında yargının referans olması konusuyla ilgili yeni düzenlemelerden vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Ebu Kuveyk, bunların yapılması durumunda Hamas'ın da bütün alanlarda seçimlere girmeye hazır olduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar