DİRENİŞ GRUPLARI GAZZE'DE RUS YAPIMI SAM-7 FÜZESİ KULLANDI

Filistin direnişi kaynakları, dün gece yarısı Gazze Şeridi’ne saldırı düzenleyen işgal ordusu helikopterlerine karşı Rus yapımı Sam-7 uçaksavar füzesi kullanıldığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1973 Tarih: 02 Ocak 2022 14:38
DİRENİŞ GRUPLARI GAZZE'DE RUS YAPIMI SAM-7 FÜZESİ KULLANDI

Quds Press Haber Ajansı Gazze muhabiri, Filistin direnişinden adını açıklamak istemeyen bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Filistin direnişi hava savunma birliklerinin bu sabah erken saatlerde Gazze kentinin batısında uçan İsrail helikopterlerine karadan havaya iki Sam-7 uçaksavar füzesi attığını söyledi.
 

Filistin direnişinin Sam-7 uçaksavar füzesi atmasının ardından Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’ta El-Kadisiyye alanını bombalayan işgal ordusu uçaklarının hızla Gazze Şeridi semalarından uzaklaştığı belirtildi.
 

Filistin direnişinin işgal ordusu uçaklarına ve helikopterlerine karşı Sam-7 füzesini nadiren kullandığı ve daha çok 14,5 mm ağır makineli tüfeklerle ateş açtığı kaydedildi.
 

Rus yapımı Sam-7 uçaksavar füzesinin omuzda taşındığı ve karadan havaya atıldığı, 3700 metre menzilinin olduğu, Sovyetler Birliği döneminde 1968’de hizmete giren füzenin ısıyı izleyerek hedefini bulduğu bildirildi.
 

İşgal ordusu gece yarısı Gazze Şeridi’nde direnişe ait bir alana ve sınır gözetleme noktasına savaş uçakları ve toplarla saldırı düzenlerken, Filistin Sağlık Bakanlığı saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar