HAMAS'TAN TERÖRİST İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISINA TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, işgal ordusunun Tel Aviv sahilleri açıklarına düşen direniş füzelerine misilleme olarak gece yarısı Gazze Şeridi’nde bazı noktalara ve tarım alanlarına saldırı düzenlemesinin Filistin halkına yönelik cinayetlerine bir yenisini daha eklediğini söyledi. 

Görüntülenme: 917 Tarih: 02 Ocak 2022 10:10
HAMAS'TAN TERÖRİST İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISINA TEPKİ

Kasım, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, direnişin Filistin halkını savunma, topraklarını ve kutsal mekanlarını işgalden kurtarma görevini yerine getirmeye devam edeceğini ifade etti.
 

Filistin direnişinin Filistin halkının özgürlük ve göç etmek zorunda kaldığı topraklarına dönüş hedeflerine ulaşana kadar eli tetikte olacağını belirten Kasım, işgalci düşmanın ve yerleşimcilerinin hayal kırıklığı ve yenilgiden başka bir şey elde edemeyeceklerini dile getirdi.
 

Kasım, “Bu savaşta Filistin halkı ve direnişi kazanacak. Çünkü biz hak ve irade sahibiyiz” dedi.
 

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara füzelerle ve ağır silahlarla karşılık veren direnişçileri selamlayan Kasım, işgal rejimi zindanlarında, Kudüs’te, Batı Şeria’da, Nakab’da ve Gazze’de işgale karşı mücadelede en ön safta duran kahramanlara da selamlarını gönderdi.
 

İşgal ordusu gece yarısı Gazze Şeridi’nde direnişe ait bir alana ve sınır gözetleme noktasına savaş uçakları ve toplarla saldırı düzenledi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar