FİLİSTİN HÜKÜMETİNDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Ramallah'taki Muhammed İştiyye başkanlığındaki hükümet bugün (1 Ocak Cumartesi) hükümette kısmi bir değişikliğe gittiğini, başbakanın bizzat kendisi tarafından yürütülen İç İşleri ve Vakıflar bakanlıkları için atamalar yapıldığını açıkladı.  

Görüntülenme: 943 Tarih: 01 Ocak 2022 18:05
FİLİSTİN HÜKÜMETİNDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Hükümet sözcülüğü ofisinden yapılan açıklamada Tümgeneral Ziyad Hebburrih ile Hatem El-Bekri'nin bugün akşam Başkan Mahmud Abbas'ın önünde yasal yeminlerini yaparak göreve başlayacakları belirtildi. 

Bunlardan Hebburrih'in İç İşleri bakanlığı, El-Bekri'nin ise Vakıflar ve Din İşleri bakanlığı görevini üstlenecekleri ifade edildi. 

İştiyye'nin böyle bir düzenlemeye, Başkan Mahmud Abbas'ın, kendisinden hükümetin kurulmasından bu yana boş olan ve başbakan tarafından üstlenilen İç İşleri ile Vakıflar ve Din İşleri bakanlıkları için atamalar yapması talebinde bulunması üzerine gerek gördüğü belirtildi. 

Şu an Filistin'in başbakanlığı görevini yürüten Muhammed İştiyye'nin hükümeti 13 Nisan 2019 tarihinden bu yana iktidarı elinde bulunduruyor. Ondan önce iktidarda Rami Hamdallah hükümeti vardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar