KUDÜS BAŞPİSKOPOSU HANNA'DAN HRİSTİYANLARA FİLİSTİN ÇAĞRISI

Filistin bu haldeyken Noel kutlamanın anlamı yok diyen Kudüs Başpiskoposu Atallah Hanna, tüm Hristiyanları Filistin'e destek olmaya çağırdı. 

Görüntülenme: 1425 Tarih: 30 Aralık 2021 12:29
KUDÜS BAŞPİSKOPOSU HANNA'DAN HRİSTİYANLARA FİLİSTİN ÇAĞRISI

Terör rejimi İsrail aleyhine açıklamaları ve Filistin sorununu sık sık gündem etmesiyle dikkat çeken Kudüs Başpiskoposu Atallah Hanna, Hristiyanların Hazreti İsa'nın doğum günü olarak kutladıkları Noel Bayramı münasebetiyle yaptığı konuşmada tüm Hristiyanlara seslenerek "İsa'nın doğum yeri olan Filistin bu haldeyken Noel'i kutlamanızın hiçbir anlamı yok." dedi ve Hristiyanları İsrail'e karşı Filistin'e destek olmaya çağırdı.

Hanna konuşmasında Hazreti İsa'nın doğum yerinin ve Hristiyanlığın dünyaya yayıldığı merkezin Filistin olduğuna, Kudüs'ün yanı sıra Hristiyanların kutsal saydığı Batı Şeria'nın Beytullahim şehrinin de Filistin'de yer aldığına dikkat çekerek "Tüm kiliseleri Filistin'e, Filistinli çocuklara, Filistin sorununa sahip çıkmaya çağırıyoruz. Noel şiarımız Filistin'e ve Filistin halkına hürriyet." dedi.

1965 doğumlu Filistinli bir Ortodoks Hristiyan olan Atallah Hanna, 2005'ten bu yana Kudüs'teki Rum Ortodoks Kilisesi'nin başpiskopos olarak başkanlığını yapıyor.

Filistinlilerin yaklaşık yüzde 5'inin Hristiyan olduğu tahmin ediliyor.

Filistin diasporası, Kudüs ve İsrail'de kalan Filistinlilerde bu oran daha yüksekken Gazze Şeridi nüfusunun yüzde 1'den azı, Batı Şeria nüfusunun yaklaşık yüzde 2,5'i Hristiyanlardan oluşuyor.

Filistinli Hristiyanlar da Filistinli Müslümanlar gibi ezici çoğunlukla İsrail'e ve Siyonizm'e karşı mücadeleyi destekliyor.

İsrailpost-

Yorumlar