2021 YILI KUDÜS İÇİN KÖTÜ GEÇTİ

Kudüs'le ilgili gelişmeleri yakından takip eden ve bu konuda uzman olan Fahri Ebu Ziyab, şiddet, yıkım, göçe zorlama, aileleri evlerinden çıkarma ve Mescidi Aksa'ya yönelik yeni uygulamaları dayatma yönünden 2021 yılının Kudüs açısından en kötü yıl olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 1859 Tarih: 30 Aralık 2021 15:33
2021 YILI KUDÜS İÇİN KÖTÜ GEÇTİ

Aynı zamanda Silvan Savunma Komitesi'nin üyesi olan Ebu Ziyab, Kudüs fırtınasının ve Babu'l-Amud olaylarının işgal rejiminin söz konusu saldırılarının, Mescidi Aksa'da namaz kılanları oradan atma çabalarının ve Şeyh Cerrah Mahallesi ile Batnu'l-Heva Mahallesi sakinlerini evlerinden kovma girişimlerinin yol açtığı hadiseler olduğuna dikkat çekti. 

İşgal belediyesinin kontrolündeki bölgelerde, 2021 yılı içinde Filistinlilere ait 170 evin yıkıldığını belirten Ebu Ziyab, bunların üçte birinin, halkının direnişini kırmak ve maneviyatını yıkmak amacıyla sahiplerine zorla yıktırıldığına dikkat çekti. 

Ebu Ziyab, Kudüs'te şu ana kadar 22 bin konut sahibine yıkım ihtarı gönderildiğini belirterek bunun Kudüs'te ikamet eden Filistinlilerin üçte birinin yıkım ve evlerinden kovulma tehdidiyle karşı karşıya olması anlamına geldiğini vurguladı. 

İşgal rejiminin aslında bunun çok daha ilerisine geçmek istediğini ifade eden Ebu Ziyab, halkının kararlı duruşunun onun diğer planlarını gerçekleştirmesinin önüne geçtiğini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar