DİRENİŞ GRUPLARINDAN MAHMUD ABBAS'A TEPKİ

Filistin'deki muhtelif direniş hareketleri ve ileri gelen şahsiyetler Filistin Başkanı Mahmud Abbas'ın siyonist işgal rejiminin Savunma Bakanı Benny Gantz'la, onun kendi evinde evvelki gece (28 Aralık Salı) gerçekleştirdiği özel görüşmeye şiddetle tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 968 Tarih: 30 Aralık 2021 15:20
DİRENİŞ GRUPLARINDAN MAHMUD ABBAS'A TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Şeria bölgesindeki Ulusal İlişkiler Sorumlusu Casir El-Berğusi, Abbas ile Gantz'ın görüşmesinin utanç verici güvenlik işbirliğinin taçlandırılması olduğunu dile getirdi.

Görüşme hakkında Hamas adına yapılan resmi açıklamada da işgal rejiminin 2008'de Gazze'ye yönelik olarak gerçekleştirdiği saldırının yıl dönümüne tekabül eden bir tarihte böyle bir görüşme gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek bu görüşmenin Filistin halkının duygularının provoke edilmesi olduğu belirtildi. İşgal rejiminin gündelik saldırılar düzenlediği ve esirlere yönelik şiddeti artırdığı bir dönemde böyle bir görüşmenin gerçekleştirilmesinin onların davalarının hafife alınması anlamına geldiği ifade edildi. 

İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklamada da bu görüşmeyle, güvenlik işbirliği konusunda Filistin güvenlik teşkilatına yüklenen görevlerin teyit edildiğine dikkat çekildi. İslami Cihad hareketi, Filistin halkının maruz kaldığı terör eylemlerini ve saldırıları gerçekleştirenlerin talimatları Benny Gantz'tan aldıklarını hatırlattı. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de böyle bir görüşmenin şehitlerin kanlarının hafife alınması ve esirlerin çektiği eziyetlerin önemsenmemesi anlamına geldiğini hatırlatarak, işgal rejiminin peşinden koşmanın da serap peşinde koşmak anlamına geldiğini vurguladı. FHKC, işgal rejimi karşısında bu derece seviyesizleşmeye dur denilmesi için bir güç birliği oluşturulmasının önemli olduğuna dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar