GAZZE SINIRINDA ÇATIŞMA

Bugün (29 Aralık Çarşamba) ikindi vakitlerinde, Gazze sınırından ateş edilmesi sonucunda 1 yahudi yerleşimcinin, işgal güçlerinin top mermileriyle saldırıları sonucu da 3 Filistinli çiftçinin yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 1008 Tarih: 30 Aralık 2021 12:49
GAZZE SINIRINDA ÇATIŞMA

İsrail işgal ordusu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, bir yahudi yerleşimcinin Gazze sınırından ateş edilmesi sonucu hafif yaralandığı, olayla ilgili ayrıntıların ise incelendiği belirtildi. 

Siyonistlere ait Kanal 13 adlı tv kanalından yayınlanan haberde ise yerleşimcinin bacağından yaralandığı belirtilirken, başka bir ayrıntıya yer verilmedi. 

İşgal güçlerinin de Gazze tarafına ve direnişin bazı gözleme noktalarına yönelik olarak top mermileriyle ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin saldırılarından sonra Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde yer alan Beyti Hanun Hastanesi'ne üç yaralının getirildiğini açıkladı. Yaralıların üçünün de bölgede çalışan çiftçilerden olduğu, üçünün de aynı aileye mensup oldukları ve işgal güçlerinin attığı top mermilerinden sıçrayan şarapnel parçalarıyla yaralandıkları, birinin durumunun ağır diğerlerinin durumlarının ise orta olduğu belirtildi. Durumu ağır olan yaralının acil olarak Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne nakledildiği bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar