GASIP İSRAİL GÜÇLERİ EL AĞVAR'DA ONLARCA TESİSİ YIKTI

İsrail işgal güçleri dün (28 Aralık Salı) akşam saatlerinde, Gavrı Ürdün (El-Ağvar) olarak isimlendirilen bölgenin kuzey kesiminde yer alan Hirbetu İbzik mıntıkasına baskın düzenleyerek, farklı amaçlar için kullanılan kırk kadar tesisi yıkmaya başladı. 

Görüntülenme: 980 Tarih: 29 Aralık 2021 01:22
GASIP İSRAİL GÜÇLERİ EL AĞVAR'DA ONLARCA TESİSİ YIKTI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal rejimi öğle saatlerinden itibaren bölgeye çok sayıda asker sevk etmeye başladı. Daha sonra zikredilen bölgeyi askeri kapalı alan ilan ederek giriş çıkışları yasakladı. Sonra bölgede bulunan ve farklı amaçlar için kullanılan tesisleri yıkmaya başladılar. 

Yıkılan şeyler arasında, çadırların, ikamet için kullanılan binaların ve tarım işlerinin yürütülmesi amacıyla kullanılan binaların yer aldığı ve yıkılanların toplamda en az kırk müstakil tesisten oluştuğu belirtildi. Bunların yıkılmasından dolayı bölgedeki arazilerden geçimini sağlayan onlarca Filistinli ailenin zarar gördüğü ifade edildi.

İsrail işgal güçleri bu ayın başlarından itibaren Hirbetu İbzik bölgesinde ve çevresinde askeri tatbikatlar düzenlemişlerdi. 

İşgal güçleri sık sık askeri tatbikat iddiasıyla bu bölgedeki aileleri evlerinden ve arazilerinden uzaklaştırıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar