BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçlerinin bugün (28 Aralık Salı) sabah Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Tubas şehrine düzenledikleri baskınlarda biri çok ağır olmak üzere 6 kişi gerçek mermilerle yaralandı. 

Görüntülenme: 835 Tarih: 28 Aralık 2021 18:41
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri sabahın erken saatlerinden itibaren etrafa yoğun bir şekilde ateş ederek ve göz yaşartıcı gaz bombaları atarak baskın düzenlediler. Düzenlenen saldırılar yüzünden altı kişi gerçek mermiyle yaralandı. 

Kızılay yetkilileri yaralananlardan bir gencin göğsünden isabet aldığını ve durumunun çok ağır olduğunu dile getirdiler. 

İşgal güçleri şehre yaptıkları baskında Imran Cevad Muslimani, Ala Ziyad Muslimani ve Edhem Atıf Derağime isimli üç genci de gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Batı Şeria'nın değişik vilayetlerine düzenledikleri baskınlarda da özgürleştirilmiş eski esirlerden Mustafa Ed-Deşt, İzzet El-Aktaş ve Ammar Ebu Marya isimli şahısları gözaltına aldılar. 

Ayrıca Kalkilya'dan Şadi Cerrar ve Cabir Avde, El-Halil'in kuzeyindeki Beytu Ummer kasabasından Süleyman Bahr ve Said El-Allami ve Ramallah'taki El-Em'ari mülteci kampından Ahmed Et-Tuhi adlı şahısları gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinin dün akşam düzenledikleri baskınlar da Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar çıkmasına neden olmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar