İSLAMİ VE ULUSAL GÜÇLER KOMİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

İslami ve Ulusal Güçler Komitesi, Batı Şeria bölgesinde yahudi yerleşim merkezlerine yakın yerlerdeki köylerde ve kasabalarda ikamet eden Filistinlilerin korunması için koruma komiteleri oluşturulması çağrısı yaptı.  

Görüntülenme: 851 Tarih: 27 Aralık 2021 07:57
İSLAMİ VE ULUSAL GÜÇLER KOMİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Komite tarafından dün (26 Aralık Pazar) akşam saatlerinde yapılan açıklamada, buralarda ikamet eden Filistinlilerin gündelik olarak yerleşimci teröristlerin saldırılarına maruz kaldıkları dile getirilerek, bu saldırılara karşı insanlara güvence sağlanması için tedbirlerin alınması, bunun için yapılacak çalışmaları organize etmek amacıyla da koruma komiteleri oluşturulması gerektiği vurgulandı. 

Komite, sahadaki birliğin, işgale karşı tavır koyma ve halk direnişi için bir ortak yönetim oluşturulması amacıyla değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Komite, Filistin halkının, yahudi yerleşimcilerin artan terör eylemleri karşısındaki dayanışmasını ve savunma mücadelesini de takdir ettiğini dile getirerek bu dayanışmanın daha da güçlendirilmesi ve artırılması gerektiğini vurguladı. 

İsrail işgal güçleri tarafından özel olarak himaye edilen yahudi yerleşimcilerin son günlerde Filistinlilere yönelik terör eylemlerini ve saldırılarını artırmaları bütün çevrelerde ciddi şekilde rahatsızlığa neden olmuş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar