EN-NAKAB'TA GÖZALTI FURYASI

İşgal rejimi televizyonu 7’nci kanalı, işgal güçlerinin 1948’de işgal edilen Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab bölgesinde beş genci Yahudi yerleşimcilerin otobüslerini taşladıkları gerekçesiyle gözaltına aldığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1063 Tarih: 26 Aralık 2021 08:25
EN-NAKAB'TA GÖZALTI FURYASI

Yerel kaynaklar, güney bölgesindeki işgal polisi ekiplerinin uzun ve yorucu çalışmalarının ardından yaşları 15 ila 16 arasında değişen beş gencin gözaltına alındığını ifade etti.
 

İşgal rejimi televizyonunun haberine göre, işgal hükümeti Kamu Güvenliği Bakanı Omer Bar-Lev, Filistinli gençlerin gözaltına alınmasının işgal polisinin başarılarına eklenen yeni bir halka olduğunu öne sürdü.
 

Bar-Lev, Filistinli gençlerin işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri taşlamalarının cinayet ve felaket olduğunu kaydederek, güvenlik önlemlerinin artırılacağını ve benzer olayların bir daha yaşanmamasının sağlanacağını söyledi.
 

İşgal altındaki toprakların çeşitli bölgelerinde yaşayan Filistinliler, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin sistematik baskılarına maruz kalıyor.
 

İşgalciler işledikleri cinayetlerle ve uyguladıkları baskılarla Filistinlileri göçe zorlayarak topraklarına el koymayı planlarken, Filistinli gençler taş ve molotof kokteyli atma eylemleriyle işgalcilerin cinayetlerine misillemede bulunmaya çalışıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar