BU CUMA GÜNÜ FİLİSTİNLİ ESİRLERLE DAYANIŞMA CUMASI OLARAK İLAN EDİLDİ

Gazze'deki İslami ve Ulusal Güçler Esirler Komisyonu, önümüzdeki Cuma gününü esirlerle dayanışma günü ilan etti. Bunun için yapılan açıklamada işgal güçlerinin zindanlarındaki esirlere yönelik insanlık dışı muameleleri protesto amacıyla kitlesel gösteriler ve eylemler düzenlenmesi çağrısı yapıldı.  

Görüntülenme: 1217 Tarih: 21 Aralık 2021 22:31
BU CUMA GÜNÜ FİLİSTİNLİ ESİRLERLE DAYANIŞMA CUMASI OLARAK İLAN EDİLDİ

Komisyon, düzenlediği basın toplantısında esirler hareketine destek amacıyla olağanüstü durum ve genel seferberlik ilan ettiğini duyurdu. Bunun için kitleleri ve özellikle gençleri işgal güçleriyle karşı karşıya gelecekleri noktalara toplanıp esirleri yalnız bırakmayacağını çok net bir şekilde ortaya koymaya çağırdı. 

Komisyon, yaptığı açıklamada esirlerin hayatlarından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu hatırlatarak, bayan esirlere yönelik şiddeti protesto eden bir esirin gerçekleştirdiği bıçaklı eylemde bir işgal subayının yaralanması sebebiyle Nafha Cezaevi'ne baskın yapılmasının ve buradaki esirlere işkence edilmesinin çok yanlış bir tavır olduğunu vurguladı. 

İşgal güçlerinin iki gün önce Damun Cezaevi'nde kadın esirlere vahşi muamelesi ve bazılarının başörtülerini çıkarıp boyunlarından çekerek yerlerde sürüklemesi üzerine Nafha Cezaevi'nde bir esir, protesto eylemi gerçekleştirerek bir işgalci subayı bıçakla yaralamıştı. Bu olay üzerine işgal askerleri Nafha Cezaevi'ne baskın düzenleyerek 12 nolu koğuşta bulunan esirleri demir zincirlere bağlayarak çırılçıplak ve örtüsüz bir şekilde soğuk alanda beklettiler. Hamas Esirler Yüksek Yönetim Komisyonu üyesi bazı esirleri de tecrit hücresine kapattılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar