SİYONİST ASKERLER ALTI ESKİ ESİRİ YENİDEN ESİR ALDI

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Cenin’in batısındaki Es-Seyletu’l-Harisiyye beldesinde aralarında İslami Cihad Hareketi’nin önde gelen liderlerinin de olduğu altı eski esiri gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 956 Tarih: 20 Aralık 2021 18:27
SİYONİST ASKERLER ALTI ESKİ ESİRİ YENİDEN ESİR ALDI

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Ahmed Yasin Ceradat’ın evine baskın düzenleyerek oğulları Ömer ve Ğays’ı gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin baskın sırasında aileye oğulları Ğays’ın Homeş yakınlarında öldürülen Yahudi yerleşimcinin katili olduğunu söylediği, annesinin ise işgal güçlerine “Eğer eylemi oğullarım gerçekleştirmişlerse onlarla gurur duyuyorum” dediği ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca İslami Cihad Hareketi liderlerinden Şeyh Muhammed Yusuf Ceradat’ı gözaltına aldığı, 15 yıldan fazla işgal rejimi zindanlarında yatan Ceradat’ın beldenin önde gelen şahsiyetlerinden olduğu kaydedildi.
 

İşgal güçleri Es-Seyletu’l-Harisiyye beldesinde eski esir İbrahim Musa Tahayine ile Mecd Salih Ceradat adlı genci gözaltına aldı ve baskın düzenlediği evlerde eşyalara zarar verdi.
 

Beldede bir mağaraya ve birçok eve baskın düzenleyen işgal güçleri, gözaltına alınanlardan bazılarının evlerinde çoğu yerel yapım silahlar ele geçirdiğini öne sürdü ve eylemde kullanıldığını iddia ettiği bir araca el koydu.
 

İşgal ordusu, Cenin’in güneyindeki Seyletu’z-Zahr beldesi yakınlarında pusu kurarak Cenin Kampı sakinlerinden Abdurrahman Salah Yakub’u gözaltına almıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar