FİLİSTİNLİ GENÇLER KUDÜS'TE EYLEM YAPTI

Filistinli gençler dün akşam Kudüs kentindeki hafif raylı sistem hattı yakınlarında Yahudi yerleşimcileri taşladı. 

Görüntülenme: 1181 Tarih: 20 Aralık 2021 20:08
FİLİSTİNLİ GENÇLER KUDÜS'TE EYLEM YAPTI

İşgal rejimi kaynakları, Filistinli gençlerden bir grubun tramvayın gelmesini bekleyen Yahudi yerleşimcilere pusu kurduğunu ve taş attığını, atılan taşlardan bazılarının yerleşimcilere isabet ettiğini söyledi.
 

Kaynaklar, taşlı saldırıya maruz kalan Yahudi yerleşimcilerin bağırarak olay yerinden kaçtıklarını ve işgal güçlerinden yardım istediklerini bildirdi.
 

Saldırıda Yahudi yerleşimcilerden yaralanan olup olmadığı konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi.
 

İşgalcilerin verilerine göre, Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdikleri otomobille çarpma, bıçaklama ve ateş açma eylemleriyle birlikte son haftalarda Yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşlama eylemlerinde de artış gözlemlendi.
 

Geçtiğimiz Kasım ayında Batı Şeria ve Kudüs’te gerçekleştirilen direniş eylemlerinde artış yaşandığı,  bir işgalcinin hayatını kaybettiği ve 27’sinin de yaralandığı kaydedildi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Batı Şeria Teşkilatı Enformasyon Dairesi’nin hazırladığı rapora göre, geçen ay Batı Şeria’da 15’i ateş açma ve silahlı çatışma olmak üzere 594 direniş eylemi gerçekleştirildi.
 

Kasım ayında Batı Şeria’da ayrıca 201 çatışma yaşandığı, yüzlerce taş atma ve 31 molotof kokteyli atma eylemi gerçekleştirildiği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar