ABBAS YÖNETİMİ ŞAŞIRTMADI

 

Görüntülenme: 1005 Tarih: 03 Aralık 2021 01:58
ABBAS YÖNETİMİ ŞAŞIRTMADI

Uluslararası Adalet Divanı’nın Ağustos ayında yayınladığı bir belgeye göre, Filistin Yönetimi’nin Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesi ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasıyla ilgili şikayetini geri çektiği ortaya çıktı.
 

Filistin Yönetimi’nin Uluslararası Adalet Divanı’na gönderdiği mesajda 1 Haziran 2022’de yapılması planlanan duruşmanın ertelenmesini istediği kaydedildi.
 

Uluslararası Adalet Divanı tarafından rapor şeklinde yayınlanan belgede, tarafların anlaşmazlığı müzakere yoluyla çözmelerine fırsat vermek amacıyla Filistin Yönetimi’nin talebi üzerine davanın duruşmalarının ileri bir tarihe ertelendiği ifade edildi.
Filistin Yönetimi, 28 Eylül 2018’de Uluslararası Adalet Divanı’na yaptığı başvuruda, ABD’nin Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan ederek ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak diplomatik ilişkilerle ilgili 18 Nisan 1961 tarihli Viyana Sözleşmesi’ni ihlal ettiğini söyledi.
 

Filistin Yönetimi, Uluslararası Adalet Divanı’ndan ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e nakledilmesini ve Kudüs’ün başkent olarak kabul edilmesini engellemesini, böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için tedbir almasını talep ederken, ABD de Filistin Yönetimi’yle Viyana Sözleşmesi uyarınca bir ilişkisi olmadığını savundu.
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar